Skip to main content

Wijnen

De wijngaarden van Domaine de Marotte liggen op de zuidhellingen van de Mont Ventoux op een steenworp afstand van de bekende wijndorpen Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. Onze wijnen vallen onder de AOP Ventoux (Appellation d’Origine Protégée) en Vin de Pays de Méditerranée. Vanaf ons domaine kijken wij uit op de Dentelles de Montmirail en de majestueuze Mont Ventoux. Ons bedrijfsgebouw – de chai – staat midden tussen onze wijngaarden. Op de achtergrond zie je de 1912 meter hoge Mont Ventoux. De naam betekent: berg met wind uit alle richtingen.

Interesse in helpen met de oogst?

Wit

Wij maken onze witte wijnen van de rassen Grenache Blanc, Viognier, Roussanne, Marsanne, Clairette en Vermentino. Je proeft bijzonder frisse wijnen die zich kenmerken door de aroma’s van peer, perzik, citrus, meloen, narcis en appelbloesem. De smaken zijn geconcentreerd en blijven lang in de mond hangen. Wij adviseren om onze witte wijnen jong te drinken, maar ze kunnen zich daarentegen ook verrassend goed ontwikkelen.

Rosé

Wij maken we onze rosés van de rassen Cincault, Grenache noir en Mourvèdre. Bij ons gaan de druiven direct in een pneumatisch pers waarna wij het sap op lage temperatuur vergisten. Hierdoor proeft u de aroma’s van aardbeien, frambozen, aalbessen, wijngaard perzik en meloen. Onze frisse en stuivende rosés smaken niet alleen puur heerlijk maar ook als begeleider bij BBQ maaltijden en sterk gekruide gerechten.

Rood

Voor het maken van rode wijn gebruiken wij de druivenrassen Grenache noir, Carignan, Mourvèdre, Syrah en Cincault.  Hiermee stellen wij verschillende assemblages samen. Kenmerkend voor onze rode wijnen zijn de geconcentreerde aroma’s van kersen, bramen en bosbessen met daarbij tonen van laurier, peper en Provençaalse kruiden. In de smaak komt die concentratie terug samen met rondheid en een lange afdronk. Bij de wijnen die op vat zijn gerijpt is het hout mooi in balans met de andere aroma’s en zo krijgen deze wijnen een heel eigen karakter en iets steviger tannines. Daardoor zijn ze tot 10 jaar houdbaar. Onze niet op hout gerijpte wijnen zijn tot 5 jaar houdbaar.

Door Daan & Elvire geselecteerde wijnen: Sélection M

Onze Sélection M bestaat uit wijnen van collega’s die wij kwalitatief echt de moeite waard vinden. Het zijn stuk voor stuk wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De collega’s waar wij mee samenwerken behandelen hun druivenplanten minimaal tegen ziekten (lutte raisonnée). Een aantal van hen werkt zelfs biologisch en anderen zitten midden in het omschakelingsproces. Wij selecteren de wijnen in de cave’s en samen met onze collega’s componeren wij de lekkerste assemblages. Hierna gaan deze wijnen direct naar de bottelaar. Doordat er dus geen derde partij tussen zit garanderen wij de beste kwaliteit.

Wederverkopers

[ASL_STORELOCATOR]

De oogst op Marotte

Op ons 32 ha grote domaine is 28 ha beplant. Om de mooiste wijnen te kunnen maken oogsten wij bijna al onze druiven handmatig. Dit is mogelijk omdat wij verschillende rassen telen die niet gelijktijdig rijp zijn.
Wij oogsten normaal gesproken vanaf het eerste weekend van september maar de exacte start is natuurlijk afhankelijk van het weer in de zomer. De oogst duurt meestal zo’n 4 à 5 weken.

Interesse

Wie zoeken wij?

Wij plukken bij voorkeur met sportieve, flexibele en enthousiaste mensen die minimaal 1 week – maar liefst langer – kunnen meehelpen.
Wij werken met een equipe van gemiddeld 20 mensen. Hiervan plukken er 16, voeren er 2 lege kratten aan en volle kratten af en verwerken er 2 de druiven in de cave. Alles draait dus om teamwerk.
Wij hebben een vakantiehuis (gîte) met een grote binnenplaats waar wij steeds met z’n allen eten. Als plukker slaap je in je eigen tent op het grasveld naast de gîte. Uiteraard zijn er voldoende sanitaire voorzieningen en er is een gemeenschappelijke keuken met daarin alle noodzakelijke faciliteiten. Vanwege het doorgaans mooie weer leven wij voornamelijk buiten.
Wij zorgen voor de boodschappen en het eten maar met z’n allen ruimen we alles op. Ook het schoonhouden van bijvoorbeeld het sanitair doen we samen met behulp van een schoonmaakrooster. In je vrije tijd mag je gebruikmaken van de wasmachine en het ruime zwembad.

Waar moet je rekening mee houden?

• Ongewoon werk voor je rug. De eerste 3 dagen zijn zwaar maar daarna gaat het
gemakkelijker.
• Je kleren worden onherstelbaar vies en je kunt het beste stevige werkschoenen dragen.
• Het weer is meestal mooi maar soms regent het hier. Neem dus voor beide omstandigheden
kleding mee, waaronder een regenpak.
• Druivenplukken is hard werken maar het is een bijzondere en onvergetelijke ervaring.

Meer informatie?

Heb je ook zin om een keer te komen oogsten of wil je eerst nog wat meer informatie? Mail dan even naar: info@marottevins.com

ContactFotoboek

Neem contact met ons op