Skip to main content

Marotte Gîtes

Vakantie vieren op een Provençaals wijndomein

Domaine de Marotte ligt – net buiten Carpentras –  aan de voet van de Mont Ventoux. Hier maken wij – Daan en Elvire van Dijkman – sinds 1998 eerlijke onderscheidende wijnen die uitblinken in kwaliteit. Onze wijngaarden – waarvan de oudste stamt uit 1902 – bestaan uit 18 ha rode en 10 ha witte wijndruiven. Wij voelen ons bevoorrecht om hier te mogen leven. Daarom bieden wij je graag de mogelijkheid vakantie te vieren in een van onze gîtes. Zodat je ook kunt genieten van al het moois van de Provence.

Algemene informatie

Algemeen

Onze gîtes

Midden op ons domaine staat, omringd door wijngaarden, een verstevigde boerderij die dateert uit het eind van de 16e eeuw. Dit gebouw diende vroeger in tijden van onrust als schuilklooster voor monniken uit de buurt. Hierin hebben wij – met behoud van zoveel mogelijk authentieke elementen – 2 ruime 6-persoons vakantiewoningen gemaakt, Le Mas & Le Grand Gîte plus een appartement voor 2 personen, Le Petit Gîte. Door de dikke muren van het gebouw is het leefklimaat er erg aangenaam.

Deze in Provençaalse stijl ingerichte gîtes hebben ieder hun eigen terras. Le Mas heeft 2 terrassen waarvan 1 met een geweldig uitzicht op de Mont Ventoux en 1 waar je uit de wind zit als het waait. Voor Le Gand Gite bevindt zich de cour. Deze schaduwrijke binnenplaats biedt zo nodig ook uitstekend beschutting tegen de Mistral, de krachtige Provençaalse wind. Le Petit Gîte heeft eveneens een eigen terras. En op een paar passen afstand van de gîtes ligt een prachtig – indien gewenst verwarmd – gemeenschappelijk zwembad van 14 x 7 meter. Bij het zwembad staat een poolhouse met voor elke gîte een eigen koelkast en een plek om spullen op te bergen. Er zijn meerdere zonne- en schaduwterrassen met de veel privacy.

Midden tussen onze wijngaarden – op 300 meter afstand van de bedrijfsgebouwen – bevindt zich Le Mazet, een romantisch 2 persoons vakantiehuis.  Zoekt u privacy en een fantastisch uitzicht dan is dit een perfecte locatie. Dat Le Mazet het huisnummer 1001 heeft is natuurlijk geen toeval! Wil je meer weten over Le Mazet, klik dan op de foto.

Omgeving

Op 1,5 km van Domaine de Marotte ligt Carpentras. Een authentiek Provençaals stadje dat beroemd is om z’n vele markten, eeuwenoude gebouwen en gezellige terrassen. Maar zoek je het liever wat hogerop dan is de top van de Mont slechts 40 minuten rijden. Ook Avignon is met 25 autominuten prettig dichtbij. Hier kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde Palais des Papes, Le Pont d’Avignon of een van de vele bijzondere winkels. Uiteraard kun je er eveneens genieten van typisch Provençaalse gerechten in restaurants die de streekkeuken in ere houden. Ga je graag op antiekjacht dan valt er heel wat te beleven in het antiekdorp Isle sur la Sorgue. En wil je kijken waar Vincent van Gogh zijn beroemdste schilderijen heeft gemaakt dan zet je koers naar Arles en Saint-Rémy-de-Provence. Maar waar je ook voor kiest, één ding is zeker: in de Provence is zoveel moois te beleven dat je aan één vakantie waarschijnlijk niet genoeg hebt.

Interesse?

Voor het boeken van één van onze gîtes, of voor specifieke informatie kunt je contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Zwembad en poolhouse

Op enkele meters afstand van de gîtes bevindt zich het ruime zwembad van 14 x 7 m met daarbij een groot terras. Hiervan mogen al onze gasten gebruik maken. Indien nodig kunnen wij het zwembad in het vroege voorjaar of het late najaar verwarmen. Het poolhouse is uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, gootsteen en een eigen koelkastje met glazen. Dit alles scheelt heen en weer lopen naar je verblijf.

Vanaf het einde van de dag staan de verschillende tafels in onze wijngaarden tot je beschikking. Elke tafel bied je weer een ander bijzonder uitzicht.

Le boulanger: op loopafstand is er een bakker waar je heerlijk brood kunt kopen.

Digitale televisie, WiFi en een muziekinstallatie zijn in alle gîtes aanwezig.

Wij verhuren onze gîtes inclusief linnengoed, barbecue en toeristenbelasting.

In het seizoen loopt de verhuur van zaterdag tot zaterdag.

De gîtes Le Mas, Le Grand Gîte en Le Petit Gîte hebben per slaapkamer 2 losse bedden van 90 x 200 cm die wij tegen elkaar of apart kunnen opmaken.

Huur voorwaarden

Proef de sfeer

Neem contact met ons op