Skip to main content

De oogst op Domaine de Marotte

Op ons 32 ha grote domaine is 28 ha beplant. Om de mooiste wijnen te kunnen maken oogsten wij bijna al onze druiven handmatig. Dit is mogelijk omdat wij verschillende rassen telen die niet gelijktijdig rijp zijn.
Wij oogsten normaal gesproken vanaf het eerste weekend van september maar de exacte start is natuurlijk afhankelijk van het weer in de zomer. De oogst duurt meestal zo’n 4 à 5 weken.

Interesse

Wie zoeken wij?

Wij plukken bij voorkeur met sportieve, flexibele en enthousiaste mensen die minimaal 1 week – maar liefst langer – kunnen meehelpen.
Wij werken met een equipe van gemiddeld 20 mensen. Hiervan plukken er 16, voeren er 2 lege kratten aan en volle kratten af en verwerken er 2 de druiven in de cave. Alles draait dus om teamwerk.
Wij hebben een vakantiehuis (gîte) met een grote binnenplaats waar wij steeds met z’n allen eten. Als plukker slaap je in je eigen tent op het grasveld naast de gîte. Uiteraard zijn er voldoende sanitaire voorzieningen en er is een gemeenschappelijke keuken met daarin alle noodzakelijke faciliteiten. Vanwege het doorgaans mooie weer leven wij voornamelijk buiten.
Wij zorgen voor de boodschappen en het eten maar met z’n allen ruimen we alles op. Ook het schoonhouden van bijvoorbeeld het sanitair doen we samen met behulp van een schoonmaakrooster. In je vrije tijd mag je gebruikmaken van de wasmachine en het ruime zwembad.

Waar moet je rekening mee houden?

• Ongewoon werk voor je rug. De eerste 3 dagen zijn zwaar maar daarna gaat het gemakkelijker.
• Je kleren worden onherstelbaar vies en je kunt het beste stevige werkschoenen dragen.
• Het weer is meestal mooi maar soms regent het hier. Neem dus voor beide omstandigheden kleding mee, waaronder een regenpak.
• Druivenplukken is hard werken maar het is een bijzondere en onvergetelijke ervaring.

Meer informatie?

Heb je ook zin om een keer te komen oogsten of wil je eerst nog wat meer informatie? Mail dan even naar: info@marottevins.com

ContactFotoboek

Neem contact met ons op