Skip to main content

Wijnen

Domaine de Marotte Cuvée Jubilé Prestige

Deze wijn hebben wij speciaal voor ons 20-jarige jubileum gemaakt. Het is een wijn van 100% Syrah die we op nieuwe eikenhouten vaten hebben vergist. Hiervoor was één kant van elk vat nog open. Nadat de vergisting was voltooid zijn de druiven geperst en daarna zijn de deksels van de vaten gesloten. De wijn heeft vervolgens 18 maanden in de vaten gerijpt.

Het is een volle, krachtige rode wijn die nu al mooi op dronk is maar die je ook nog minimaal tot 2024 kunt bewaren. De aroma’s van kersen, zwarte bessen, pruimen, vanille, en iets van mint en tabak komen het beste los als je deze wijn vooraf even decanteert. De smaak is krachtig met rijpe tannines en de wijn heeft een fijne afdronk. De ideale serveertemperatuur is 18 °C. Bonne dégustation!

Introductie Ted Bunnik

Beluister de proefnotitie van Ted Bunnik, sommelier van het Amstel Hotel

4.2Vivino
Verkooppunten
Druivensoorten: 100% Syrah
Grondsoort: Klei-zand en kalk-zand met veel stenen
Grondbewerking: Mechanisch, ploegen, schoffelen, geen chemische onkruidbestrijding
Klimaat: Mediteraan
Wijngaard: 25 – 33 jaar oud
Rendement: 33 hl/ha
Bewaren: Kan minimaal 10 jaar worden bewaard
Oogst: Volledig handmatig
Vinificatie: Druiven worden niet gekneusd, gedeeltelijk ontstelen. Vergisting maximaal. 30°C, ongeveer 3 weken in eikenhouten vat. Het “overbrengen” van de wijn zoveel mogelijk m.b.v. zwaartekracht. 18 maanden rijping op vaten van 400 en 600 liter (demi muids).
Alcoholpercentage: 14% vol.
Inhoud: 750ml
Bekijk de verkooppuntenAlle wijnen bekijken

Neem contact met ons op